Helaas zitten we nog steeds vast aan diverse maatregelen rondom corona. Aangezien de maatregelen betreffend evenementen nog vrij nieuw zijn, kunnen wij goed begrijpen dat er vragen zijn, hopelijk staat jou antwoord hieronder erbij. Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker contact met ons op.

Is Eede Kermis een Testen Voor Toegang evenement?
Ja, je moet bij de ingang een werkende en geldige QR code kunnen tonen.
Deze krijg je middels:
– Wanneer je volledig gevaccineerd bent.
Of hersteld bent van corona.
Of door een negatieve testuitslag via Testen voor Toegang
(Let op! De testuitslag mag niet ouder zijn dan 24 uur)
Kom je beide dagen naar Eede Kermis, moet je ook op zaterdagmiddag een test afnemen om in orde te zijn voor zondag (bij Testen voor Toegang)!

Wat moet ik meenemen naar Eede Kermis?
Het is belangrijk dat je de CoronaCheck/Covidsafe-app (of je papieren toegangsbewijs) met hierop de QR-code kunt laten scannen bij de ingang. Deze wordt samen met je legitimatiebewijs gecontroleerd bij de entree van het festival, houd deze dus gereed.
Zonder je legitimatiebewijs en coronatoegangsbewijs als QR-code in de CoronaCheck/Covidsafe-app (of papieren toegangsbewijs) en kunnen wij je helaas niet toelaten op Eede Kermis.
Welke maatregelen zijn er op Eede Kermis?
Geen!
Omdat Eede Kermis een Testen Voor Toegang evenement is, is het na het betreden van het terrein niet nodig om 1,5m afstand te houden of mondkapjes te dragen! Dat wordt weer ‘ouderwetse gezelligheid’!
Hoe kan ik een QR-Code krijgen?
We verwijzen je graag door naar de volgende websites van de overheid van Nederland en België.
Nederland Coronacheck: https://coronacheck.nl/nl/faq
België Covidsafe: https://covidsafe.be/nl/veelgestelde-vragen
Nederland: Ik ben niet gevaccineerd, waar kan ik een QR-Code krijgen?
België: Ik ben niet gevaccineerd, waar kan ik een QR-Code krijgen?
Hoeveel bezoekers mogen er komen?
Door de huidige maatregelen in Nederland mogen er maar maximaal 750 bezoekers aanwezig zijn op het terrein. Dit betekent ook als er 50 personen het terrein verlaten dat er dan ook weer 50 nieuwe personen toegelaten zullen worden. Er is dus een kans dat er later op de dag plaats is, maar wij raden aan om zo vroeg mogelijk te komen.
Wat als het regent?
Er mag geen gesloten tent aanwezig zijn, maar er zal wel een grote open tent zijn waar er geschuild kan worden voor de regen.